Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Для підготовки низки об'єктів ЖКГ Харківської області до наступного опалювального сезону необхідно державне фінансування

Для підготовки низки об'єктів ЖКГ Харківської області до наступного опалювального сезону необхідно державне фінансування

У цьому році Харківська облдержадміністрація подала заявку до Міністерства регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ на фінансування цілого ряду робіт з підготовки житлово-комунального господарства області до нового опалювального сезону. Про це повідомив в ході прес-конференції заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.

За його словами, питанням першорядної важливості є будівництво другої черги котельні в сел. Ківшарівка м. Куп'янськ, де 1 котельня була встановлена ​​в 2009 році.
«Цього року ми провели низку заходів для того, щоб нормалізувати теплопостачання у сел. Ківшарівка, але того, що ми зробили, звичайно, недостатньо. Це тимчасова схема роботи, а необхідно постійне теплопостачання. Тому ми подали пропозицію в Кабінет Міністрів і Міністерство з тим, щоб нам виділили 21 млн. грн. на те, щоб поставити котельню в Ківшарівці і вирішити назавжди проблему опалення цього селища», - зазначив Валентин Дулуб. 

Також обласна влада планує звернутися за коштами на заміну котелень у селищі Куп'янськ-Вузловий та реконструкцію теплопостачання міст Первомайський та Лозова. 

«У нас є цілий ряд пропозицій з інших міст, в тому числі, з Первомайського та Лозової, на реконструкцію мереж теплопостачання. На сесіях міських рад цих міст затверджені схеми реконструкції теплопостачання, і згідно з цим документів ми також будемо просити кошти на втілення цих схем в життя. Вони дуже цікаві, з гарними енергозберігаючими технологіями, тому будемо сподіватися, що нам підуть назустріч», - заявив заступник голови ХОДА.

Теги