Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Організація надання якісної медичної допомоги під час турніру Євро 2012 – одна з найважливіших складових гарантії безпеки життєдіяльності. Ігор Шурма

Організація надання якісної медичної допомоги під час турніру  Євро 2012 – одна з найважливіших складових гарантії безпеки життєдіяльності. Ігор Шурма

«Організація надання якісної медичної допомоги під час фінального турніру чемпіонату Європу з футболу 2012 року – одна з найважливіших складових гарантії безпеки життєдіяльності. Концепція медичного обслуговування в Харківській області під час Євро 2012 вже опрацьована практично та дає позитивні результати», - зазначив під час установчого засідання Регіонального міжвідомчого координаційного штабу з питань безпеки та правопорядку під час підготовки та проведення Євро-2012 заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Під час свого виступу Ігор Шурма розповів про основні заходи, які вже проведені в області з метою підготовки до обслуговування учасників, вболівальників та гостей Євро-2012.

Зокрема, Ігор Шурма повідомив, що пересування учасників, гостей та уболівальників чемпіонату здійснюватиметься 6 основними автошляхами Харківської області. Для надання медичної допомоги визначено 9 притрасових центральних районних лікарень, які будуть, у разі необхідності, забезпечувати медичне обслуговування пацієнтів. Окрім того, на основних залізничних шляхах, що будуть задіяні в організації доїзду учасників та гостей чемпіонату, розташовано 7 вузлових лікарень для надання медичної допомоги.

Заступник голови ХОДА також зазначив, що з метою оперативного реагування на будь-які надзвичайні ситуації на базі досвіду м.Харкова створена та впроваджується по всій території Харківській області система GPS-навігації для служби екстреної медичної допомоги та медицини катастроф та служб швидкої та невідкладної медичної допомоги міст обласного значення, яка в першу чергу обслуговуватиме всі магістральні автошляхи області. Центральна диспетчерська швидкої медичної допомоги є координатором системи GPS-навігації у м. Харкові.

Для надання медичної допомоги учасникам чемпіонату, суддям та вболівальникам визначено 4 базові заклади охорони здоров’я: КЗОЗ «Обласна клінічна лікарня – центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф»; КУОЗ «Харківська міська клінічна лікарня швидкої та невідкладної медичної допомоги ім. проф. О.І.Мещанінова»; КУОЗ «Міська клінічна багатопрофільна лікарня №17 заводу ім.Малишева»; КЗОЗ «Обласний клінічний центр урології та нефрології ім.В.І.Шаповала».

За інформацією Ігоря Шурми, підрозділи медичної служби, які заплановані для забезпечення футбольних матчів на стадіоні «Металіст», пройшли відповідну підготовку. Мобільні групи зазначених медичних підрозділів укомплектовані сучасними засобами зв’язку, оснащені для надання екстреної медичної допомоги, транспортування зі стадіону та подальшої евакуації хворих та постраждалих.

Окрім цього, в області створені всі умови для проведення навчання працівників міліції, державної автомобільної інспекції, працівників МНС та інших підрозділів принципам та практичним навичкам надання першої медичної допомоги та евакуації постраждалих.

Теги