Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До середини липня 2011 року планується повністю погасити заборгованість із зарплати на заводі ім.Шевченка. Михайло Добкін

До середини липня 2011 року планується повністю погасити заборгованість із зарплати на заводі ім.Шевченка. Михайло Добкін

Як зазначив на брифінгу за підсумками переговорів з представниками трудового колективу ДП «Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, існують реальні можливості до середини липня 2011 року повністю погасити заборгованість по зарплаті на цьому підприємстві.

«Для цього необхідно ухвалити низку непростих рішень і вжити низку серйозних кроків, перш за все організаційного плану, які дозволять залучити необхідні фінансові ресурси на підприємство. Паралельно з цією роботою ми виключно у діалозі з трудовим колективом визначимо оптимальну чисельність людей, які повинні залишитися на підприємстві, щоб забезпечити виконання замовлень і беззбиткову діяльність заводу. Крім того, за допомогою наших стабільно працюючих підприємств, таких як ВАТ «Турбоатом» і ВАТ «Хартрон», а також за допомогою державних компаній і корпорацій буде сформований портфель замовлень, який буде здатний реалізувати завод ім. Шевченка», - підкреслив Михайло Добкін.

Він повідомив, що для забезпечення нормальної робочої атмосфери на заводі протягом 1-2 днів буде знайдена можливість за допомогою кредитних коштів виплатити зарплату за 1 місяць для всіх працівників підприємства.

Голова ХОДА також повідомив, що виключно за ініціативи і бажанням трудового колективу на заводі буде створено постійно діючу робочу групу, яка буде постійно контактувати і вести конструктивний діалог з керівництвом облдержадміністрації.

Як зазначив голова профспілкового комітету заводу ім.Шевченка Віктор Вінніков, у мітингу, що відбувався перед будівлею облдержадміністрації, брали участь не тільки працівники заводу ім. Шевченка, але також там були присутні люди, які не мають до заводу жодного відношення і тільки підбивають людей на участь у всіляких акціях протесту.