Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До 10 травня ми врегулюємо всі питання, що стосуються змін до Закону «Про інформацію» і нового Закону «Про доступ до публічної інформації». Костянтин Прокоп'єв

До 10 травня ми врегулюємо всі питання, що стосуються змін до Закону «Про інформацію» і нового Закону «Про доступ до публічної інформації». Костянтин Прокоп'єв

У Харківській області вже ведеться активна робота щодо створення умов для розгляду інформаційних запитів громадян відповідно до нового законодавства, яке набирає чинності 10 травня. Про це сьогодні в ході семінару-наради з керівниками комунальних ЗМІ області з обговорення змін до Закону України «Про інформацію» і Закону «Про доступ до публічної інформації» повідомив начальник Головного юридичного управління ХОДА Костянтин Прокоп'єв.

«На сьогоднішній день за дорученням голови обласної адміністрації Михайла Добкіна вживаються всі заходи для створення відповідних умов. Керівників структурних підрозділів зобов'яжуть встановити орган або окрему людину, яка буде відповідати за розгляд інформаційних запитів, і ми зможемо розглядати звернення у встановлені законом терміни і надавати повну інформацію тим, хто її запитує. До 10 травня ми врегулюємо всі питання, що стосуються змін до Закону «Про інформацію» та нового Закону «Про доступ до публічної інформації», - підкреслив він.

За словами Костянтина Прокоп'єва, для якісного розгляду запитів необхідне окреме приміщення, а для реєстрації звернень за телефоном необхідний також окремий телефонний номер.

Що стосується невирішених питань щодо нового законодавства, то з часом вони будуть повністю врегульовані, - вважає керівник Головного юридичного управління.

«Багато питань щодо механізму надання інформації, її обсягу, обліку. Також немає відповідальності громадян за використання отриманої інформації, залишається тільки сподіватися, що вони будуть використовувати цю інформацію виключно для захисту своїх інтересів. Я думаю, практика покаже, що необхідно виправити, і всі питання будуть додатково врегульовані», - підкреслив Костянтин Прокоп'єв.