Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область забезпечена фармацевтичними кадрами. Ігор Шурма

Харківська область забезпечена фармацевтичними кадрами. Ігор Шурма

В Харківській області налагоджена система підготовки фармацевтичних кадрів з повним циклом професійної підготовки, яка забезпечує потреби області та держави в цілому у висококваліфікованих фахівцях на основі безперервної освіти та постійного підвищення їх кваліфікаційного рівня. Про це на спільному засіданні колегії Харківської облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма.

Підготовка кадрів здійснюється Національним фармацевтичним університетом, до складу якого входить Інститут підвищення кваліфікації спеціалістів фармації, фармацевтичний коледж, 49 кафедр, Навчально-науковий центр лікарських засобів, який забезпечує повний цикл розробки нових лікарських препаратів. Для забезпечення високої кваліфікації фармацевтичних кадрів проводиться їх безперервне післядипломне навчання і здійснюється об`єктивний контроль рівня кваліфікації (інтернатура, тематичні та передатестаційні курси, атестація).

За інформацією Ігоря Шурми, станом на 1 січня 2011 року в мережі комунальних аптек працювало 706 фахівців, з них в місті Харкові – 175, в сільській місцевості 531. За рівнем освіти: з вищою освітою (провізори) - 345 фахівців (48,9% загальної кількості працюючих), із середньою (фармацевти) – 162 фахівця (22,9%), інші спеціалісти – 199 фахівців (28,2%). Середньомісячна заробітна плата одного працюючого в комунальних аптеках міста становила 1728 грн, області – 1706 грн.