Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Підготовка до посівних робіт стане турботою самих сільгоспвиробників

Підготовка до посівних робіт стане турботою самих сільгоспвиробників

«У системі реформи місцевої влади як частини державної влади буде абсолютно переглянута функція держави у взаєминах аграрного сектора та облдержадміністрації. Невластиві нам функції стежити за кількістю заготовлених палива, добрив - це вже не буде нашою відповідальністю, цим усім будуть займатися ті, хто збирається на землі працювати і отримувати прибуток. Скільки заготовлять, такі результати і отримають», - заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін в ефірі програми обласного радіо "Зворотний зв'язок". За його словами, у приватній власності перебувають 90% підприємств, які займаються виробництвом сільгосппродукції.  

Голова Харківської облдержадміністрації додав, що після реформи завданням облдержадміністрації буде контроль за дотриманням земельного законодавства.

«Хтось залучає науку, максимально допомагає землі добривами, і дбайливо ставиться до ресурсів. Хтось намагається вичавити максимум, його ставлення - споживче. З такими ми намагаємося боротися. Сьогодні національне законодавство не передбачає відповідальності за нераціональне використання земельних ресурсів, хоча це буде основою основ тієї земельної реформи, яка, я сподіваюся, в цьому році вже буде ухвалена, - зазначив Михайло Добкін. - Ми будемо стежити за законом про сівозміну, щоб у нас ставлення до землі було не споживчим, а синівським, щоб ми не вичерпали все, що можна, а передали родючу, одну з найкращих у Європі земель наступного поколінню».

Теги