Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До кінця року питання щодо виплати зарплати на більшості харківських державних підприємств будуть вирішені. Михайло Добкін

До кінця року питання щодо виплати зарплати на більшості харківських державних підприємств будуть вирішені. Михайло Добкін

Як зазначив сьогодні під час спільного засідання колегії Харківської облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області голова ХОДА Михайло Добкін, найскладніша ситуація з виплатою заробітної плати склалася на ДП «Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка».

За його словами, це єдине підприємство, яке не має ні замовлень, ні готової продукції, яку можна було б реалізувати. «Харківське державне авіаційне виробниче підприємство, яке має найбільшу заборгованість із зарплати серед усіх харківських підприємств, зуміло за попередні 2 роки серйозно модернізувати своє виробництво, і зараз головне питання - забезпечення замовленнями. «Завод ім.Малишева» розуміє, як йому виходити зі складної ситуації, і там ведеться робота з виконання іракського контракту. Також все більш-менш зрозуміло з ДП «ХЕМЗ». Крім того, спільними зусиллями Південної залізниці та «Укрзалізниці» буде завантажений замовленнями Ізюмський тепловозоремонтний завод, який поки що знаходиться в хиткому положенні», - підкреслив Михайло Добкін.

За його словами, питання погашення заборгованості по зарплаті на цих підприємствах не можуть бути вирішені на окремо взятому підприємстві чи в області. «Це державні завдання. Військові контракти, замовлення на будівництво літаків - це рівень уряду. І незважаючи на всі існуючі складнощі, у мене є чітке розуміння, що до кінця року по авіазаводу, заводу ім.Малишева, ДП «ХЕМЗ» і, можливо, ІТРЗ питання невиплати зарплати будуть вирішені», - зазначив Михайло Добкін.