Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Борги по заробітній платі - максимально болюче питання для Харківської області. Михайло Добкін

Борги по заробітній платі - максимально болюче питання для Харківської області. Михайло Добкін

Сьогодні на спільному засіданні колегії Харківської облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області було розглянуто питання погашення заборгованості з виплати заробітної плати, внесків до Пенсійного фонду України та раціональної зайнятості населення.  «Ми сьогодні розглянули питання, яке є максимально болючим для Харківської області - це борги по заробітній платі. Нам дістався непростий спадок, і справа не в тому, скільки було боргів передано, головне, що була повністю розбалансована система управління державними промисловими підприємствами, і протягом року необхідно було знайти конкретні шляхи виживання цих підприємств», - заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Було ухвалено рішення колегії, що містить перелік основних дій на найближчу перспективу. Зокрема, рішення вказує головам РДА взяти під особистий контроль виплату заробітної плати та виконання графіків погашення заборгованості, управлінням ХОДА - забезпечити погашення боргів на підприємствах, які знаходяться у сфері їх впливу, рекомендує активізувати роботу виконавчої служби,а також контролювати стан виплат на підприємствах-банкрутах. Крім того, рекомендовано участь представників прокуратури у засіданнях тимчасових комісій щодо погашення заборгованості з тим, щоб дати правову оцінку діяльності керівників підприємств-боржників. 
На підставі рішення спільного засідання колегії Харківської облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області буде видано розпорядження голови Харківської облдержадміністрації.

Михайло Добкін рекомендував головам районів залучати безробітних до оплачуваних громадських робіт: «У нас зараз починається період наведення порядку після минулої зими. Ми всі будемо займатися благоустроєм. Я звертаюся до голів районів і мерів міст обласного значення: залучайте людей, на це є гроші. Знаходьте їм роботу. І людям буде добре - вони зможуть отримати додатковий заробіток, і громаді буде добре».