Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відбулися урочистості з нагоди Дня землевпорядника України

Відбулися урочистості з нагоди Дня землевпорядника України

В актовій залі ХНАУ ім. В.В.Докучаєва відбулися урочистості з нагоди святкування Дня землевпорядника України – свята всіх працівників землевпорядної служби і землевпорядних організацій, спеціалістів, які забезпечують раціональне використання земель у нашій області. Участь у святкуванні взяли заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Віталій Алексейчук, начальник Головного управління агропромислового розвитку Харківської обласної державної адміністрації Ігор Зубрич, начальник Державного управління охорони навколишнього природного середовища Роман Квартенко, начальник Харківського обласного управління лісового та мисливського господарства Сергій Мусієнко, заступник директора департаменту архітектури, містобудування та земельних відносин – начальник управління земельних відносин Харківської міської ради Борис Баронін.

За вагомий особистий внесок у реалізацію державної політики в галузі земельних відносин, високий професіоналізм та з нагоди Дня землевпорядника кращим співробітникам сфери Віталій Алексейчук вручив Почесні грамоти Харківської обласної державної адміністрації та Харківської обласної ради, Почесні грамоти Харківської обласної державної адміністрації та Подяки голови Харківської обласної державної адміністрації.

Довідково

Указом Президента України від 06 січня 1996 року № 34/96 була створена єдина система державних органів земельних ресурсів із метою проведення єдиної державної земельної політики та забезпечення раціонального використання й охорони земель. Центральним органом виконавчої влади із земельних питань є Державний комітет України із земельних ресурсів. За час існування під керівництвом Держкомзему здійснюється земельна реформа в Україні, виконані численні Укази Президента, Постанови Верховної Ради та Кабінету Міністрів України.

Враховуючи позитивну діяльність Держкомзему в галузі земельних відносин, пропаганду та впровадження в життя державної політики, значний внесок землевпорядників у проведенні реформ в Україні, забезпечення раціонального використання та охорони земельних ресурсів указом Президента України від 11 грудня 1999 року № 1556/99 було установлено Професійне свято – День Землевпорядника України. Тільки зі створенням Держкомзему в єдину систему були об’єднані сільські, селищні, міські, районні землевпорядники.

Головне управління Держкомзему у Харківській області являється основним замовником підготовки кадрів за спеціальністю “Землевпорядкування і кадастр” у Харківському національному університеті ім. В.В.Докучаєва – кузні кадрів для аграрного сектору економіки України.

Завдяки працездатності, наполегливості та цілеспрямованості, постійному впровадженню в навчальний процес передових досягнень науки, сучасних технологій навчання, індивідуальній роботі із студентами професорсько-викладацького складу на факультеті інженерів - землевпорядників була створена наукова школа по підготовці висококваліфікованих інженерів – землевпорядників. Творче відношення до роботи, висока ерудиція, працездатність, постійне прагнення бути на передових позиціях у житті принесли колективу професорсько-викладацького складу факультету інженерів – землевпорядників ХНАУ ім.. В.В.Докучаєва заслужений авторитет і повагу на Україні.

Отримані знання дозволяють випускникам факультету вирішувати різноманітні задачі, що витікають при проведенні земельної реформи та реформуванні аграрного сектору економіки України.