Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За кожний відсоток збільшення газового боргу керівники місцевих рівнів будуть нести персональну відповідальність. Андрій Клюєв

За кожний відсоток збільшення газового боргу керівники місцевих рівнів будуть нести персональну відповідальність. Андрій Клюєв

«За кожний відсоток збільшення газового боргу керівники місцевих рівнів будуть нести персональну відповідальність і звітувати перед Кабінетом міністрів. Кожен керівник має побудувати роботу таким чином, щоб розрахунки за спожитий газ здійснювалися у повному обсязі», – підкреслив під час всеукраїнської селекторної наради перший віце-прем’єр-міністр Україні Андрій Клюєв. За його інформацією, загальна заборгованість підприємств теплокомуненерго за спожитий газ станом на 14 березня складає 13,1 млрд.грн., що еквівалентно майже 11 млрд.куб.м газу, якого б вистачило для забезпечення всіх підприємств ТКЕ протягом року.

Як повідомив міністр палива и енергетики України Юрій Бойко, заборгованість теплопостачальних підприємств, яка накопичилася з початку року, становить 3,2 млрд.грн., з них більше 2 млрд.грн. накопичили 25 найбільших підприємств України. «Палітра заборгованості розповсюджується на всю країну, і виділити якусь окрему область майже неможливо», - зазначив Юрій Бойко.

Він також повідомив, що Міністерство палива и енергетики України має принципову позицію щодо зміни керівників, які допустили приріст заборгованості. «Це стосується 11 підприємств у Дніпропетровській, Донецькій, Житомирський, Івано-франківській, Луганській, Полтавській областях, які допустили збільшення заборгованості, і ми будемо рекомендувати Кабінету міністрів ухвалити рішення щодо звільнення керівників. Рівень розрахунків цих підприємств за спожитий у 2011 році газ складає 0%», - підкреслив Юрій Бойко.

За підсумками всеукраїнської селекторної наради Андрій Клюєв дав доручення Міністерству фінансів і місцевим органам влади протягом 2 тижнів ліквідувати заборгованість за всі енергоносії та комунальні послуги установ, які фінансуються з державного та місцевих бюджетів (борг складає відповідно 197 млн.грн. та 502,5 млн.грн.).

Крім того, керівництву всіх регіонів разом з представниками правоохоронних органів доручено провести детальну перевірку підприємств, які допустили найбільші заборгованості за поставлені енергоресурси, та вжити кардинальних заходів.