Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Володіння навичками надання першої медичної допомоги робить значно спокійнішим перебування вдома і на роботі. Ігор Шурма

Володіння навичками надання першої медичної допомоги робить значно спокійнішим перебування вдома і на роботі. Ігор Шурма

«Навички, якими оволодіють журналісти під час занять з надання першої медичної допомоги, можуть стать в пригоді як під час перебування серед великої кількості людей, так і у випадку необхідності надання першої допомоги в оточенні рідних та близьких. Оволодівши такими навичками, ви значно спокійніше будете себе почувати як вдома, так і на роботі», - зазначив заступник голови облдержадміністрації Ігор Шурма, звертаючись до групи журналістів, які першими в Україні пройдуть навчання з надання першої медичної допомоги.

Заступник голови ХОДА також зазначив, що сьогоднішнє фінансування сфери охорони здоров’я призводить до того, що в медицину ідуть щораз менше людей, і з’являється все більше вакантних посад, особливо це стосується середнього та молодшого медичного персоналу.

«Медичну допомогу потрібно надавати завжди. Це стосується не тільки окремо України, а й всіх європейських країн. Але там існує інститут парамедиків, тобто люди з немедичною освітою, пройшовши відповідне навчання, надають першу невідкладну допомогу до тих пір, поки не приїдуть лікарі. Сьогодні у нас такий інститут на рівні держави є нерозвинений. У Харкові, на базі Обласної клінічної лікарні ми створили центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф та започатковуємо навчання людей з немедичною освітою основним навичкам надання першої медичної допомоги. Такими людьми можуть бути фахівці, які працюють в оточенні великої кількості людей. Вони повинні бути готовими до будь-якого перебігу подій, в тому числі до необхідності надати першу медичну допомогу. До цієї категорії відноситься дуже багато професій, передусім, працівники міліції, ДАІ, рятівники, журналісти та ін.», - зазначив Ігор Шурма.

Теги