Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В даний час рівень розрахунків за газ Харківської області вище середнього по Україні. Михайло Добкін

В даний час рівень розрахунків за газ Харківської області вище середнього по Україні. Михайло Добкін

Для керівництва НАК «Нафтогаз Україна» важливий рівень розрахунків регіону за газ, а не абсолютні цифри заборгованості. Про це сказав в ході зустрічі з представниками харківських ЗМІ голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.  «НАК «Нафтогаз Україна» дивиться на проблему розрахунків за газ дещо по-іншому. У першу чергу звертають увагу на відсоток розрахунків. Якщо відсоток розрахунків високий, значить, стосунки нормальні і конструктивні, якщо рівень розрахунку регіону нижче середнього по Україні, то це викликає занепокоєння, з такими боржниками борються по-особливому. Якщо б регіони нашої країни були абсолютно однаковими за споживанням газу, тоді абсолютні цифри заборгованості мали б велике значення. Ну як можна порівнювати абсолютні цифри заборгованості Тернопільської та Харківської областей, якщо в одному Харкові мешканців більше, ніж у всій Тернопільській області?» - зазначив голова ХОДА.  

За його словами, в даний час рівень розрахунків за газ Харківської області вище середнього по Україні. Також Михайло Добкін нагадав, що в Харківській області діє двоставковий тариф, і частина населення погашає борги зимового періоду влітку. 

Михайло Добкін заявив, що Харківська область готова розрахуватися з усіма боргами, крім різниці в тарифах, яка має бути погашена з державного бюджету. 

«Минулий рік ми закінчили одними з кращих. Ми не вийшли на 100% - це зробити неможливо - але понад 90% за газ ми розрахувалися перед початком опалювального сезону. Такого не було ніколи за всю історію незалежної України. У цьому році ми зробимо все, щоб до кінця опалювального сезону розрахуватися за газ на 90% », - підкреслив він.

Теги