Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Велика частина заборгованості по заробітній платі в Харківській області припадає на державні підприємства

Велика частина заборгованості по заробітній платі в Харківській області припадає на державні підприємства

«Якщо говорити про заборгованість із заробітної плати, це справді велика проблема для нашого регіону. Тут є й об'єктивні і суб'єктивні причини. Перш за все, хочу сказати, що на території Харківської області знаходиться в масштабах Україні найбільша кількість підприємств державної форми власності: це авіаційний завод, завод імені Малишева, ХЕМЗ, завод ім. Шевченка, підприємства аерокосмічної галузі. Якщо економіка держави знаходиться в складному становищі, то й державні підприємства, як частина цієї економіки, зазнають труднощів», - заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін 14 березня в ефірі програми «Час» на 5 каналі.  

За його словами, тільки перші 4 з названих підприємств приносять державі 20 млн. грн. збитків щомісяця, практично не виробляючи ніякої продукції.

Говорячи про державні підприємства Харківської області, Михайло Добкін відзначив, якщо на продукцію заводу ім. В.А.Малишева і ХДАВП є попит, то завод ім. Шевченка потрібно перепрофілювати. 

«З заводом ім.Малишева сьогодні є певні зміни, концерн «Укроборонпром» серйозно взявся за це підприємство і я впевнений, що будуть виконані всі міжнародні контракти, і разом з цим скорочено заборгованість по заробітній платі і до Пенсійного фонду. Авіаційний завод сьогодні отримав непогану перспективу і замовлення з тієї ж Лівії. А таке підприємство, як завод ім.Шевченка, за 19 років незалежності України так і не знайшло свою нішу в ринку і сьогодні його лінійка продукції практично не затребувана: з розвитком нових технологій зв'язку все те обладнання, яке вироблялося для «Укртелекому», сьогодні не знаходить свого споживача. Тому для цього підприємства було розроблено окремі пропозиції: робити електронні підручники для всієї України», - розповів Михайло Добкін.

Теги