Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Вирівнювання тарифів у цілому по Україні не стане ударом для Харкова. Михайло Добкін

Вирівнювання тарифів у цілому по Україні не стане ударом для Харкова. Михайло Добкін

Як зазначив в ефірі програми «Зворотній зв'язок» обласного державного радіо голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, Президент України Віктор Янукович вже давно поставив завдання вирівняти тарифи на житлово-комунальні послуги в цілому по Україні. «Спочатку багато керівників різних підприємств, які працюють у сфері надання послуг населенню, не розуміли, як це зробити, оскільки собівартість послуги в кожному регіоні своя. Але філософія, яка лежала в основі рішення Президента, перемогла. Справа в тому, що в цілому по Україні люди отримують приблизно однакові зарплати і пенсії, і абсолютно неправильно, якщо в різних куточках нашої країни люди з однаковим доходом будуть оплачувати послуги за тарифами, які в рази відрізняються один від одного», - підкреслив Михайло Добкін.

Він також зазначив, що деякі політичні кон'юнктурники дуже часто звинувачували керівництво Харкова в тому, що в місті найвищі в країні тарифи на послуги ЖКГ.

«І тоді, і зараз рівень тарифів у Харкові був середнім по Україні. Тому вирівнювання тарифів у цілому по Україні жодним чином по нас не вдарить. При чому не вдарить як по населенню, так і по підприємствах. Якби у нас були необґрунтовано низькі тарифи, то після вирівнювання вони б збільшилися, і тоді постраждало б населення. Якби у нас були максимально завищені тарифи, то після вирівнювання постраждали б комунальні підприємства», - підкреслив Михайло Добкін.