Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

П'ять районів області зацікавлені у реалізації проекту «Село майбутнього»

П'ять районів області зацікавлені у реалізації проекту «Село майбутнього»

Як повідомив в ході прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов, Ізюмський, Первомайський, Зміївський, Чугуївський та Красноградський райони області зацікавлені у реалізації проекту «Село майбутнього». «У цих районах керівники РДА вишукали резерв землі, який необхідний для реалізації таких проектів, - близько 1,5 тис.га. На цій території планується будувати по 15-20 котеджів з відповідною кількістю ферм», - зазначив Юрій Сапронов.

За його словами, зараз визначаються джерела фінансування реалізації цих проектів. Зацікавленість у спільному з областю фінансуванні висловили кілька фондів, з якими зараз ведуться переговори, а саме: Фонд молодіжного кредитування та Фонд будівництва доступного житла.

Зокрема, Фонд молодіжного кредитування погодився виділити на реалізацію проекту в 2011 році 5 млн.грн. Ці кошти, швидше за все, будуть використані на будівництво котеджів у Зміївському районі.

«Молоді сім'ї для купівлі цього житла зможуть взяти кредит на 30 років під 2,5% річних. Якщо в сім'ї є 1 дитина - вона звільняється від сплати відсотків, якщо в сім'ї народжується друга дитина або на момент придбання житла вже є 2 дитини - мінус 25% від тіла кредиту. Умови дуже привабливі.

Ми активно працюємо зі студентами Харківської зооветакадемії, і вони позитивно відгукуються про проект, тому, думаю, він має право на життя. Наше завдання - за допомогою таких проектів повернути молодь у сільську місцевість. Таким чином, ми вирішимо відразу кілька завдань: зайнятість молоді, відродження села, і найголовніше - проблема продовольчої безпеки області», - підкреслив Юрій Анатолійович.