Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Бізнес та інвестиції стимулюють на державному та регіональному рівнях

Бізнес та інвестиції стимулюють на державному та регіональному рівнях

Заходи, які покликані стимулювати бізнес і інвестиції, проводяться на державному та регіональному рівнях. Про це під час прес-конференції розповів заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов. «До заходів державного масштабу відносяться спрощення дозвільних процедур, зниження адміністративного тиску на бізнес для стимулювання інвестицій, як внутрішніх, так і зовнішніх. Вже сьогодні кількість документів дозвільного характеру значно скорочено.

Для Національного агентства з інвестицій та управління національними проектами України передбачено більше 1 мільярда гривень для компенсації кредитних ставок, значний ресурс закладено для підтримки агропромислового комплексу. Тільки на компенсації кредитних ставок аграріям у цьому році бюджет передбачає близько 900 млн.грн. У цілому в 2011 році держава планує інвестувати в економіку 10 млрд. грн.», - зазначив віце-губернатор.

Серед ефективних регіональних заходів, спрямованих на стимулювання розвитку бізнесу та збільшення інвестицій, Юрій Сапронов виділяє індивідуальний підхід до кожного потенційного інвестора для того, щоб максимально полегшити йому шлях на регіональний ринок.

«Також приділяється увага системі заходів з підтримки експортного потенціалу місцевого виробника. На основі двосторонніх угод з регіонами Російської Федерації, Польщі, інших країн світу ми добиваємося реалізації інтересів наших провідних підприємств у тих чи інших сферах, намагаємося відкрити нові ринки шляхом встановлення нових і зміцнення існуючих продуктивних ділових зв'язків з потенційно цікавими для нас регіонами іноземних держав - республіка Татарстан, Бєлгородська область, Ханти-Мансійський національний округ, турецька провінція Ізмір, Кувейт»,- повідомив заступник голови ХОДА.