Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Індекс споживчих цін в Харківській області за продуктами харчування в лютому 2011 року був дефляційним. Юрій Сапронов

Індекс споживчих цін в Харківській області за продуктами харчування в лютому 2011 року був дефляційним. Юрій Сапронов

Як повідомив 14 березня під час прес-конференції віце-губернатор Юрій Сапронов, індекс споживчих цін в Харківській області в лютому 2011 року до січня 2011 року склав 100,3% при аналогічному показнику по Україні 100,9%, що стало кращим показником серед регіонів України. Індекс споживчих цін по продуктах харчування по області у лютому 2011 року до січня 2011 року був дефляційним і склав 99,8%.  

Заступник голови ХОДА також окреслив напрямки діяльності уряду для стабілізації цінової ситуації в країні. Зокрема, він повідомив, що проектом постанови уряду «Деякі питання ціноутворення на окремі види продовольчих товарів» передбачається встановити рівень рентабельності таких операцій, як фасування продтоварів, а також запровадити декларування оптово-відпускних цін на гречану крупу і молоко в м'якій упаковці.

«Прем'єр-міністр доручив також розробити і розпочати реалізацію в поточному році програми імпортозаміщення. Імпорт з більшості продуктів харчування в нас коливається від 2% до 10%, тому це дуже своєчасний крок, бо ми маємо всі можливості практично повністю забезпечити себе необхідними продуктами», - підкреслив Юрій Сапронов.

Теги