Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відбулося розширене засідання колегії управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації

Відбулося розширене засідання колегії управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації

Сьогодні в Харківській облдержадміністрації вперше за два роки відбулося розширене засідання колегії управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації, на якому обговорювалися підсумки роботи закладів культури і мистецтва у 2010 році, а також основні напрямки розвитку сфери культури на 2011 рік. У засіданні взяли участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін, начальник управління культури та туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов, заступники голів РДА та голів міст обласного значення, начальники відділів культури і туризму РДА та виконкомів міських рад,директори обласних установ культури і мистецтв.  

Виступаючи на колегії, Євген Савін сказав: «Культура, як один з найважливіших елементів життя нашого суспільства, повинна бути спрямована на повну самореалізацію і всебічний розвиток наших громадян. Тому наше завдання робити все для того, щоб людина, незалежно від того живе вона в Харкові або в якомусь із районів, мала доступ до всіх досягнень культури Харківської області». 

Одним з найбільш важливих заступник голови ХОДА назвав кадрове питання. Савін зазначив, що там, де в Будинках культури працюють небайдужі, творчі люди, котрі  люблять свою справу, там вирішуються всі проблемні питання і тягнуться до закладу люди. За його словами, саме ці ДК в першу чергу отримають фінансування. «Не можу сказати, що ситуація в області погана. Це пов'язано в першу чергу з людьми: вони не дають нашій справі померти, а дають можливість розвиватися навіть при обмежених фінансових ресурсах. Повірте, настане ситуація, коли ми зможемо виділяти стільки, скільки потрібно для розвитку культури грошових коштів», - сказав Євген Савін. 

Також заступник голови ХОДА відзначив великий потенціал харківських театрів, і, звертаючись до їх керівництва, запропонував організовувати гастролі в обласних центрах: «Одне прохання: хотілося б, щоб велике мистецтво доходило і до районів, щоб люди бачили, чим володіє Харківська область. Прошу вас організовувати свої поїздки у райони області і демонструвати там свою майстерність».