Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Процес розвитку туризму та туристичної інфраструктури в Харківській області йде своєю чергою. Дмитро Кузнєцов

Процес розвитку туризму та туристичної інфраструктури в Харківській області йде своєю чергою. Дмитро Кузнєцов

На брифінгу за результатами прес-туру по екскурсійних маршрутах Харківської області до Євро-2012 начальник управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов розповів про етапи розвитку туристичної сфери в регіоні. За його словами, процес розвитку туризму та туристичної інфраструктури в Харківській області йде своєю чергою.

«Цього літа губернатором Харківської області оптимізувати роботу з розвитку туристичної інфраструктури в Харківській області. З літа розпочалася робота щодо створення інформаційно-туристичного центру. Це процес досить довгий і складний. Робота велася досить активно. Один з перших кроків - створення розділу на порталі про туризм, який буде цікавий як для професіоналів, так і для туристів», - заявив Дмитро Кузнєцов.

За словами начальника управління, наступним кроком стало проведення виставки «Харківська туристична бієнале», за допомогою якої керівництво області планувало оцінити туристичний потенціал Харківщини. «Ефективність роботи виставки була досить великою, а готовність районів - не на дуже високому рівні. Не було розуміння, що таке туризм», - зазначив Дмитро Кузнєцов. Він повідомив, що в зв'язку з цим управлінням культури і туризму була пророблена необхідна робота і проведені навчальні семінари. Також делегація Харківської області побувала в Західній Україні для того, щоб вивчити досвід роботи в цьому напрямку. «За цей час нам вдалося найголовніше: переконати глав районних адміністрацій, що туризм - це і окремий рядок доходної частини бюджету, і сфера бізнес-інтересів», - підкреслив начальник управління.

Підводячи підсумки прес-туру, Дмитро Кузнєцов відзначив: «На перше місце ми ставимо туриста, і сьогодні на своєму досвіді ми оцінили: що нам сподобалося, сподобається і туристам».

Теги