Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область повністю забезпечена насінням зернових культур. Ігор Зубрич

Харківська область повністю забезпечена насінням зернових культур. Ігор Зубрич

Як повідомив сьогодні в ході селекторної наради начальник ГУ агропромислового розвитку ХОДА Ігор Зубрич, Харківська область на 109% забезпечена насінням зернових і зернобобових культур. Також ведеться активна робота щодо забезпечення господарств області насінням гречки. На сьогоднішній день його закуплено 1656 тонн з 1912 запланованих.

Як зазначив у своїй доповіді Ігор Зубрич, особлива увага в області приділяється сортооновленню, тобто, закупівлі елітного насіння.

«В області створено мережу насінницьких господарств, яка складається з 19 виробників оригінального та елітного насіння (з них 11 державних підприємств) та 68 виробників репродукційного насіння. Вони щороку забезпечують сільгосптоваровиробників нашої області елітним і репродукційним насінням зернових культур, кукурудзи, соняшнику, сої.

Сьогодні елітно-насінницькі господарства області пропонують для реалізації 400 тонн елітного насіння ячменю, репродукційного насіння гороху - 258 тонн, ячменю - 700 тонн. ТОВ АФ «Сади України» Кегичівського району пропонує на реалізацію 450 тонн насіння першого покоління кукурудзи», - повідомив він.