Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Художня галерея ім. І.Ю. Рєпіна готова до прийому гостей з Європи

Художня галерея ім. І.Ю. Рєпіна готова до прийому гостей з Європи

У ході прес-туру по екскурсійних маршрутах до Євро-2012 журналісти відвідали художню галерею ім. І.Ю. Рєпіна в Чугуєві. Галерея готова до прийому гостей з Європи. У зв'язку з тим, що при демонстрації експозиції виникає необхідність у використанні специфічної термінології, яка вживається при описі картин, прийомів малювання та виготовлення виробів народно-прикладного мистецтва, до проведення екскурсій будуть залучатися фахівці.  

Художня галерея розміщена в унікальному пам'ятнику архітектури XIX століття - будівлі Штабу військових поселень. Ця будова розташована в самому центрі міста, на стрімкій горі, звідки відкривається найкращий вигляд. Будівлю музею видно з будь-якої точки, звідки б не в'їжджали до Чугуєва туристи.

Основою експозиції є колекції робіт лауреатів державної премії РРФСР ім. І. Ю. Рєпіна. Також представлені роботи, які були подаровані художниками, що брали участь в рєпінських пленерах, котрі щорічно проходять в музеї в серпні.

На Чугуївщині також підготували буклет з туристичними маршрутами району. Серед них пропонується огляд Володимиро-Богородицької церкви, телескопа астрономічної обсерваторії Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна і музею води в смт. Кочеток.