Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Одним з туристичних об'єктів Євро-2012 стане «Висота маршала Конєва»

Одним з туристичних об'єктів Євро-2012 стане «Висота маршала Конєва»

Національний меморіальний комплекс «Висота маршала Конєва» став другим об'єктом прес-туру по туристичних маршрутах Харківської області. Цей музей є унікальним за своєю архітектурою і єдиний в Україні. Його експозиція абсолютно доступна для людей з обмеженими можливостями, таке планування музею було передбачено ще при його проектуванні та будівництві. Екскурсії в музеї проходять із застосуванням звукових і візуальних ефектів: вибухають бомби, гармати, б'ється скло. Це відтворює атмосферу днів, коли відбувалися ці події, і дозволяє сильніше перейнятися ними. Після закінчення екскурсії туристам пропонується фільм на військову тематику.

У рамках підготовки до прийому іноземних туристів музею залишилося виготовити таблички українською та англійською мовами, і підготувати перекладачів, які зможуть вести екскурсії англійською або німецькою мовами.

Довідка: 6 вересня 2007 року Харківський історичний музей було реорганізовано та створено ОКЗ «Меморіальний комплекс «Висота маршала І.С. Конєва».
Меморіальний комплекс займає площу 5,85 гектара та включає музей «Харківщина у Великій Вітчизняній війні 1941 – 1945 років» площею 1950,9 кв. м., капличку Івана-Воїна, головні сходи з чотирма майданчиками, де експонуються танк Т-34 та зразки артилерійського озброєння, обеліск з декоративною стелою. У 2008 році меморіальному комплексі надано статус національного.
Протягом року музей відвідують до 50 тис. людей, в тому числі мешканці інших областей України та громадяне Російської Федерації.

 

Теги