Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Сковородинівка готується приймати туристів під час Євро-2012

Сковородинівка готується приймати туристів під час Євро-2012

Сьогодні в Харківській області відбувається організований управлінням культури і туризму Харківської облдержадміністрації прес-тур по основним туристичним об'єктам регіону. Першим пунктом туру став меморіальний музей Г.С. Сковороди в с.Сковородинівка. Цей музей повинен стати туристичним центром Золочівського району, навколо якого розробляються 3 туристичні маршрути.

У ході підготовки до прийому туристів, які прибудуть до Харківщини на Євро-2012, екскурсоводи музею вивчають англійську мову. Вже була розроблена та проведена екскурсія на німецькій мові. Також для майбутніх відвідувачів готують сувенірну продукцію та буклети, які будуть видані на двох мовах: українською та англійською. Крім того, в музеї створені алеї для прогулянок гостей, з лавочками для відпочинку і обладнаними для приготування шашлику майданчиками, для яких спеціально заготовляють дрова. 

Туристам, які завітають в Золочівський район, також готові запропонувати майстер-класи з приготування вареників і млинців, риболовлю і бортництво.

Довідка: Літературно-меморіальний музей Г.С. Сковороди був відкритий 17 березня 1972 року з нагоди 250-річчя з дня народження Г.С.Сковороди у с. Сковородинівка.  В музеї широко використані кольорові фото і комп’ютерні роздруківки, художні та комп’ютерні копії рукописів мислителя і документів його часу. Музей цілком відтворює життя та творчість Г.С.Сковороди. Також представлені основні етапи створення музейної експозиції та облаштування примузейної території, площа якої 18,2 га, проведення фольклорних фестивалів, філософських читань, художніх виставок, відвідин визначних учених і митців. Тут же – три портрети і бюст просвітителя. У 2008 році музею надано статус національного.