Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Добкін оглянув систему теплопостачання селища Ківшарівка

Михайло Добкін оглянув систему теплопостачання селища Ківшарівка

У ході робочої поїздки до Куп'янського району голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін відвідав котельню сел. Ківшарівка.  Теплопостачання м. Куп'янська забезпечує ХОКП "Дирекція розвитку інфраструктури території". Підприємству передано в експлуатацію 30 котелень та 7 теплорозподільних станцій, на яких встановлено 115 котлів потужністю 389,98 Гкал/год. Система теплопостачання знаходиться у незадовільному стані: ступінь зношеності устаткування і теплових мереж становить 40-60%. Найбільш проблемними є системи теплопостачання у сел. Ківшарівка і сел. Куп'янськ - Вузловий.

Ківшарівка, де проживає близько 21 тис. осіб., до 2009 року опалювалася енергоємною котельнею ливарного заводу, розташованого на відстані 2,8 км від селища. З метою економії в 2009 році була побудована 1-а черга модульної котельні на базі теплорозподільної станції і реконструйована котельня медсанчастини. У 2010 році, у зв'язку з тим, що теплові мережі котельні медсанчастини не дозволяли в повному обсязі використовувати потужність котлів, Куп'янській міськраді було виділено 1032 тис. грн. зі Стабілізаційного фонду на будівництво перемички. В даний час роботи з будівництва перемички завершені.

Михайло Добкін повідомив, що Харківською облдержадміністрацією був направлений Міністерству регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ запит на фінансування в 2011 році будівництва 2-ї черги котельні за державний рахунок. У зв'язку з дефіцитом коштів, на ці цілі планується виділити 7,4 млн. грн. з держбюджету і 4,9 млн. грн. за рахунок місцевих бюджетів. 

У цілому для завершення модернізації системи теплопостачання сел. Ківшарівка без обліку заміни внутрішньобудинкових систем необхідно близько 23,7 млн. грн. Загальна вартість робіт з реконструкції системи теплопостачання м. Куп'янська становить 53 млн. грн.