Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У план санації заводу імені Шевченка вносяться корективи. Володимир Бабаєв

У план санації заводу імені Шевченка вносяться корективи. Володимир Бабаєв

На даний момент ситуація на заводі імені Шевченка залишається досить серйозною. Як відзначив 3 березня перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв, затверджений план санації себе не виправдав, у зв'язку з чим до нього вносяться корективи.

«Попередній санатор не впорався зі своїми обов'язками, і сьогодні план санації необхідно коригувати. Ми цим на даний момент займаємося. Сьогодні у мене чергова робоча зустріч з керівництвом заводу, ми відпрацьовуємо всі деталі і 9-10 числа доповімо про ситуацію губернатору», - повідомив Володимир Бабаєв.

За його словами, керівництво області важливу роль у відновленні підприємства покладає на виробництво електронних підручників. У той же час, поки воно не налагоджено, обсяг робіт за контрактами з заводом імені Малишева та ВАТ «Турбоатом», які складають основу замовлень підприємства, складає лише 30-40 мільйонів гривень. Незважаючи на те, що цих коштів недостатньо для відновлення заводу, співробітникам виплачуються борги по заробітній платі.

«Із заводу звільнилося 209 осіб, і всім їм виплачені всі борги з заробітної плати. Всього на зарплату співробітникам пішло близько 2,5 мільйонів гривень. Незалежно від того, як буде продаватися майно, ми плануємо взяти черговий кредит, щоб продовжувати гасити заборгованість по заробітній платі», - підкреслив Володимир Бабаєв.