Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область налагоджує з Нідерландами співпрацю у сфері сільського господарства

Харківська область налагоджує з Нідерландами співпрацю у сфері сільського господарства

Харківська область зацікавлена у співпраці з Нідерландами у сфері сільського господарства. Зокрема, мова про це йшла 3 березня у ході зустрічі Першого заступника голови ХОДА Володимира Бабаєва з Надзвичайним і Повноважним Послом Королівства Нідерланди в Україні Пітером Ян Волтерсом.

«Ми чудово розуміємо, що показники по сільському господарству в нас недостатньо високі, і ми запрошуємо інвесторів саме для роботи в цій галузі. Для цього готується законодавство, розглядаються нормативні документи про дії з землею та реалізацію сільськогосподарської продукції», - підкреслив у ході зустрічі Володимир Бабаєв.

«В області близько 1800 підприємств, які працюють у сфері сільського господарства, і також близько 180 підприємств, які займаються переробкою сільськогосподарської сировини. Аграрно-промисловий комплекс ми бачимо найбільш перспективним з точки зору інвестицій, в тому числі і з Нідерландів», - відзначив у свою чергу Юрій Сапронов.

За словами пана Пітера Ян Волтерса, сільськогосподарська сфера - один з пріоритетів для Нідерландів.

«Коли я сюди їхав, у мене Харків асоціювався з виробництвом турбін, двигунів, і я був приємно здивований, що ви таку увагу приділяєте сільському господарству. Ви знаєте, що репутація Голландії в сфері сільського господарства досить висока, тому я обов'язково зроблю все можливе, щоб передати вашу пропозицію про співпрацю в сільському господарстві у відповідні інстанції», - підкреслив він.