Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Обласній дитячій клінічній лікарні №1 відкрито нове відділення анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених

В Обласній дитячій клінічній лікарні №1 відкрито нове відділення анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма сьогодні взяв участь в урочистій церемонії відкриття нового відділення анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених (неонатальної реанімації) КЗОЗ «Обласна дитяча клінічна лікарня №1». Для проведення реконструкції, а також капітального ремонту частини приймального відділення в 2010 році з обласного бюджету було виділено 3,8 млн. грн. Крім того, лікарня отримала реанімаційне та наркозно-дихальне обладнання на суму 778 тис. грн.

В ході реконструкції відділення створено умови належного особливого мікроклімату, адаптованого до фактичного стану недоношених новонароджених дітей, а також умов для ефективної профілактики внутрішньолікарняної інфекції. Встановлено сучасну автоматичну контрольовану систему кондиціонування та очищення повітря, централізовану подачу кисню та стислого повітря.

Як зазначив Ігор Шурма, очікувальним результатом створення нового відділення неонатальної реанімації є можливість суттєвого вдосконалення медичної допомоги третинного рівня новонародженим у Харківській області із впровадженням сучасних реанімаційних технологій, що дозволить досягти найважливішого – зменшення показників дитячої смертності в Харківській області.

Ігор Шурма також повідомив, що до кінця 2010 року планується завершити реконструкцію приймального відділення Обласної дитячої клінічної лікарні №1.

Довідка. Протягом року у лікарні медичну допомогу отримують близько 15 тис. дітей віком від перших годин життя до 18 років, виконується до 5,5 тис. оперативних втручань, в тому числі найскладніші операції у новонароджених (при вроджених вадах розвитку, при гострій хірургічній патології, реконструктивні операції на внутрішніх органах та ін.). У відділенні інтенсивної терапії новонароджених у 2010 році проліковано 406 дітей, з них 339 з області та 67 з м.Харкова.

Відділення інтенсивної терапії новонароджених оснащено: 18 дихальними апаратами для штучної вентиляції легенів; 3 апаратами для проведення неінвазивної дихальної підтримки новонароджених; 7 інкубаторами для інтенсивного виходжування недоношених дітей; 10 відкритими реанімаційними системами для інтенсивної терапії; 2 неонатальними системами для інтенсивного виходжування недоношених дітей; 11 моніторами спостереження за пацієнтом; 11 електровідсмоктувачами; транскутанним білірубінометром; пересувним апаратом УЗД; пересувним рентген-апаратом; електроенцелографом та тощо.