Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Володимир Бабаєв зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Королівства Нідерланди в Україні Пітером Ян Волтерсом

Володимир Бабаєв зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Королівства Нідерланди в Україні Пітером Ян Волтерсом

У Харкові з офіційним візитом перебуває делегація Посольства Королівства Нідерланди в Україні на чолі з Надзвичайним і Повноважним Послом Королівства Нідерланди в Україні Пітером Ян Волтерсом. Сьогодні з паном послом зустрівся перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв. Також на зустрічі були присутні заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко, начальник ГУ зовнішньоекономічних зв'язків та міжнародних відносин ХОДА Анатолій Педешко.

У ході зустрічі сторони обговорили перспективи можливої співпраці між Харківською областю і Нідерландами. У першу чергу мова йшла про ІТ-технології, освіту та сільське господарство.

«Ми запропонували досить об'ємний матеріал, і сподіваємося, що знайдемо взаєморозуміння в цікавих для нас сферах. Але особливо хотілося б підкреслити ІТ-технології, тому що саме випускники наших вузів сьогодні дуже затребувані за цими спеціальностями. Ми хотіли б, щоб наші фахівці залишалися у нас в країні на спільних підприємствах та отримували ту зарплату, яку отримували б у Нідерландах», - зазначив Володимир Бабаєв.

Як заявив у свою чергу пан Пітер Ян Волтерс, Королівство Нідерланди дуже зацікавлене у співпраці з Харківською областю.

«Для свого розвитку ви вибрали правильний напрямок, і Нідерланди дуже зацікавлені в тому, щоб бути вашим партнером на шляху вашого розвитку»,- сказав він.

Юрій Сапронов підкреслив, що в Харківській області дуже активно ведеться робота з іноземними інвесторами, а також вживаються всі необхідні заходи для поліпшення інвестиційного клімату.

«Ви знаєте, що ще в 2009 році в Україні видавалося 76 різних ліцензій, сьогодні їх залишилося 43, а до кінця року їх буде 26. Також за підсумками 2009 року для 2720 різних видів робіт необхідно було отримати дозвільні документи. Сьогодні їх залишилося 192, тобто, скорочено понад 90%», - зазначив він.