Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Цього року ми не зменшимо обсяг допомоги людям, які потребують операцій з приводу катаракти, зубопротезування та слухопротезування. Ігор Шурма

Цього року ми не зменшимо обсяг допомоги людям, які потребують операцій з приводу катаракти, зубопротезування та слухопротезування. Ігор Шурма

Як повідомив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, минулого року з обласного бюджету було виділено майже 3 млн.грн. на слухопротезування, і цього року обсяги фінансування не будуть зменшені. Теж саме стосується фінансування операцій з приводу катаракти та зубопротезування. «Ще рік тому ніхто нічого не робив для вирішення цих проблем. Минулого року ми вирішили зробити прорив, оскільки вважаємо, що кожна людина повинна бачити, чути та їсти. Тому для нас пріоритетними є програми з проведення операції з приводу катаракти, слухопротезування та зубопротезування. Цього року ми не збираємося зменшувати обсяги надання допомоги. Наша мета - закрити потребу на 100%», - підкреслив Ігор Шурма.

За його інформацією, все мешканці Харківської області, які були внесені в реєстри станом на 1 червня 2010 року, вже отримали необхідну допомогу. «Виявилося, що ті реєстри були неповними. Люди не вірили, що влада зможе закупити такий великий обсяг апаратів чи провести таку кількість операцій з приводу катаракти, і не зверталися за допомогою. Ситуація кардинально змінилася після того, як люди побачили, що отримання допомоги є реальністю. Люди значно активніше стали звертатися до лікарів, і сьогодні ми, наприклад, маємо близько 900 дітей та 2 тис. людей похилого віку, яким потрібні слухові апарати», - зазначив Ігор Шурма.

Він також підкреслив, що в першу чергу допомогу отримують соціально незахищені верстви населення, тобто ті, хто не може самостійно вирішити проблеми, і можуть сподіватися лише на допомогу держави чи благодійників.