Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Презентація Харкова в культурному ракурсі нам дуже необхідна. Вікторія Маренич

Презентація Харкова в культурному ракурсі нам дуже необхідна. Вікторія Маренич

Як зазначила 1 березня начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич, презентація в Парижі вистави «Love Story» студентського театру «На Лермонтовській, 27» дозволила парижанам відкрити для себе Харків з несподіваного боку.

«Ніколи ніяке місто України себе не презентувало на такому високому рівні. Харків узяв на себе сміливість заявити про себе привселюдно, не чекаючи офіційних делегацій, попутного вітру. У результаті в посольстві зовсім по-іншому побачили Харків, адже, на жаль, навіть українці, які живуть в Парижі, дуже багато знають про міста на Західній Україні, і дуже мало - про Схід. Для них відкриття з культурною боку Харкова, який вони знають виключно як центр машинобудування, науки - це подія», - підкреслила Вікторія Маренич.

За її словами, подібні заходи дозволяють налагодити мости між різними містами і країнами, що згодом сприятиме розширенню співробітництва в економічній сфері.

«Під час свого останнього приїзду до Харкова Президент України Віктор Янукович давав доручення про розробку особливого іміджу для регіонів. Ось ця поїздка - це вже перші кроки по виконанню цієї програми, тому що потенціал Харкова і Харківської області дуже великий. Презентація Харкова в такому ракурсі дуже нам необхідна, адже за зв'язками в культурній сфері з'являються й інші, бізнес-відносини», - зазначила Вікторія Маренич.