Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області розпочала роботу пересувна книжкова виставка-ярмарок «Харківські видавці - районам області»

У Харківській області розпочала роботу пересувна книжкова виставка-ярмарок «Харківські видавці - районам області»

Сьогодні, 1 березня, пересувна книжкова виставка-ярмарок стартувала в місті Чугуєві, точно так само, як 17 серпня 2010 року розпочинав роботу попередній книжковий ярмарок. На сьогоднішній день представлені видавництва Харкова, Донецька, Києва і Москви. Про це повідомила в ході прес-конференції начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич.

«На сьогоднішній день зважаючи на погодні умови ми презентували 1,5 тис. найменувань, але гадаємо, що на виставці в різний час буде представлено до 3 тис. книг. Ціни на книги харківських видавців мінімальні», - зазначила вона. Націнка на книги московських видавництв також мінімальна, але є ряд умов, пов'язаних з перетином кордону, які не дозволяють продавати книгу за тією ж ціною, що і в Москві. 

Вікторія Маренич нагадала, що пересувна книжкова виставка-ярмарок була ініційована і проведена управлінням у справах преси та інформації в минулому році, і мала такий успіх, що на поточний рік було заплановано продовження акції.

За словами начальника управління, виставку-ярмарок планується провести у всіх районах Харківської області.

Вікторія Маренич повідомила, що не у всіх районах області будуть поставлені намети: у невеликих за площею районах книги буде реалізовувати пересувний бібліобус. «Це зроблено для того, щоб мінімізувати витрати, які теж входять в складову вартості цієї літератури», - підкреслила вона. 

Вікторія Маренич висловила слова подяки за ту підтримку, яку надають організаторам виставки представники місцевої влади у всіх районах.