Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В області планується створити навчально-виховний комплекс для дітей, хворих на цукровий діабет

В області планується створити навчально-виховний комплекс для дітей, хворих на цукровий діабет

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін відвідав Харківську загальноосвітню санаторну школу-інтернат для дітей, хворих на цукровий діабет. Голова ХОДА ознайомився з умовами перебування, харчування і медичного обслуговування дітей. «Я дуже задоволений побаченим. Всі приміщення знаходяться в дуже хорошому стані, робота організована на високому рівні. Найголовніше, що тут відчувається турбота колективу, який працює з дітьми», - зазначив Михайло Добкін.

Він також повідомив, що зараз розглядається можливість створення на базі цієї школи-інтернату навчально-виховного комплексу за даним профілем, оскільки в області немає дитячих садів для дітей, хворих на цукровий діабет.

«Така ситуація повинна бути вирішена негайно, тому що мова йде про здоров'я та життя підростаючого покоління. Ми будемо намагатися реалізувати цю задумку вже в поточному році. Якщо охопити турботою та спеціальним лікуванням дітей дошкільного віку, то це допоможе одним поліпшити стан здоров'я, а іншим навіть збереже життя», - підкреслив Михайло Добкін.

За його словами, планується створити дитячий сад приблизно на 100. Зараз ведеться пошук будівлі для його розміщення. «Нам пропонують приміщення колишнього технікуму на вул.Клочківській. Крім того, на території школи розташована будівля, в якому було б дуже зручно розмістити дитсадок, але воно, на жаль, раніше було продано. Можливо, власникам будівлі буде запропоновано варіанти обміну на іншу будівлю», - зазначив Михайло Добкін.

Довідка. Перша і єдина в Україні гімназія-інтернат І-ІІІ ступенів для дітей, хворих на цукровий діабет заснована 21 січня 1991 року. В 1997 році гімназію реорганізовано в загальноосвітню санаторну школу-інтернат для дітей, хворих на цукровий діабет. У закладі навчаються діти віком від 6 до 18 років, які мають такі діагнози: типовий цукровий діабет 1 типу; порушення обміну речовин, порушення обміну вуглеводів; порушення толерантності до вуглеводів; затримка темпів росту; затримка статевого розвитку; конституційне ожиріння; еутиреоїдне збільшення щитовидної залози.