Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відкрилася Міжнародна конференція, присвячена питанням естетичної освіти дітей

У Харкові відкрилася Міжнародна конференція, присвячена питанням естетичної освіти дітей

Сьогодні, 1 березня, в Харкові в рамках VIІІ Відкритої бієнале дитячої творчості «Від 5 до 10» відкрилася Міжнародна науково-практична конференція «Основні тенденції в розвитку загальної та професійної (спеціальної) освіти дітей дошкільного та молодшого віку».

У ході конференції 1 і 2 березня будуть розглянуті найбільш актуальні питання у сфері естетичної освіти дітей. Так, в ході пленарних засідань педагоги з України, Росії, Литви, Китаю та інших країн поділяться своїм досвідом у навчанні дітей мистецтву.

У рамках практичної частини конференції учасники заходу відвідають найбільш успішні установи естетичного виховання в Харкові, ознайомляться з досягненнями її учнів. Зокрема, сьогодні в Харківській міській галереї ім. С.Васильківського відкриється виставка 500 найкращих робіт юних художників, які стали переможцями та лауреатами VIІІ Відкритої бієнале дитячої творчості «Від 5 до 10».

Також в рамках бієнале буде працювати виставка робіт відомої харківської художниці Ніколіни Бакуленко.

Як зазначив у ході відкриття конференції начальник управління культури та туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов, значення естетичного виховання дітей складно переоцінити.

«Система естетичного виховання в Харківській області волею долі і в основному завдяки директорам шкіл естетичного виховання була свого часу збережена, і зараз ми пожинаємо плоди їхньої роботи. Я хочу побажати, щоб ця конференція дала ще один потужний теоретичний поштовх для практичного розвитку системи естетичного виховання в Харківській області і не тільки», - сказав він.