Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Незабаром держава та сільгоспвиробники вийдуть на зовсім інший рівень взаємин. Михайло Добкін

Незабаром держава та сільгоспвиробники вийдуть на зовсім інший рівень взаємин. Михайло Добкін

Як зазначив у ході прес-конференції 28 лютого голова ХОДА Михайло Добкін, йому вже відома інформація про зміни у взаєминах центральних органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, які принесе адміністративна реформа в країні. «Входячи в робочу групу з адміністративної реформи, я володію тією інформацією, як будуть видозмінені ці взаємини, що залишиться в підпорядкування держави, а що передадуть на місця», - зазначив Михайло Добкін. 

За його словами, Головне управління земельних ресурсів в Харківській області Держкомітету із земельних ресурсів України, повністю перейде у підпорядкування Харківської ОДА. «Сьогодні обласна державна адміністрація не має права призначати керівників Держкомітету по земельних ресурсах України. Сьогодні ці призначення здійснюються через Київ, і в цьому є великий нонсенс», - підкреслив він. 

Також він зазначив, що екологія, земельні ресурси, лісове господарство і водні ресурси в новому проекті типової структури обласної державної адміністрації передаються на місця.«Ми завершимо етап реформування ще до початку квітня», - повідомив він. 

«Ми сьогодні виходимо на абсолютно інший рівень взаємин. Буде не тільки відповідальність держави перед сільгоспвиробником, але з'явиться і відповідальність сільгоспвиробника перед державою», - підкреслив Михайло Добкін.