Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Всі знакові об'єкти Євро-2012 в Харкові вже здані в експлуатацію. Михайло Добкін

Всі знакові об'єкти Євро-2012 в Харкові вже здані в експлуатацію. Михайло Добкін

За програмою підготовки до Євро-2012, яка виконується з кінця 2007 - початку 2008 року, всі знакові об'єкти вже здані в експлуатацію. Сьогодні мова йде про завершення робіт з міською інфраструктурою: це дороги, мережі, благоустрій. Про це повідомив в ході прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

«Зараз погода налагодиться - приступимо до капітального ремонту проспекту Гагаріна. Зробимо його повністю, здамо до початку Євро-2012. Вважаю, що це знаковий об'єкт, тому що дуже багато людей користується цим проспектом», - зазначив голова ХОДА.

За словами Михайла Добкіна, буде кардинально оновлено рухомий склад: автобуси і тролейбуси, і по можливості частково замінений трамвайний парк. Також йде переоснащення, ремонт і модернізація медичних установ. 

«Роботи у нас ще дуже багато, але це робота на завершення. Я думаю, що навесні 2012 року ми вже будемо просто готувати наше місто і область до прийому гостей, як наводять лад в будинку добрі господарі», - зазначив голова ХОДА. 

Михайло Добкін також відзначив, що якщо б не складнощі з міжнародними зобов'язаннями, область могла б розраховувати на більш суттєву матеріальну допомогу від держави. «Всі ми, і ви в тому числі, віддаємо 80 млрд. грн. за старі борги. Це і відсотки, і тіло кредиту. Це гроші, як мінімум половина яких була б спрямована в регіони - можна порахувати, скільки фінансової допомоги було б отримано від держави», - підкреслив керівник області.