Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Якби не було підтримки міста і області, ми не змогли б упоратися з тими завданнями, які на сьогоднішній день успішно виконали. Володимир Остапенко

Якби не було підтримки міста і області, ми не змогли б упоратися з тими завданнями, які на сьогоднішній день успішно виконали. Володимир Остапенко

28 лютого в ході спільної наради за участю голови ХОДА Михайла Добкіна та голови Державної судової адміністрації України Руслана Кирилюка голова територіального управління ДСА України Володимир Остапенко відзначив високий рівень організації взаємодії між різними гілками влади в Харківській області. «І мер міста, і губернатор Харківської області, і всі їх заступники, а також голови судів дуже плідно працюють. Якщо б не було підтримки міста і області, ми не змогли б упоратися з тими завданнями, які на сьогоднішній день успішно виконали», - підкреслив він.

У той же час Володимир Остапенко зазначив ряд проблем, які необхідно вирішити для більш ефективної роботи судової системи. У першу чергу мова йде про фінансування, дефіцит якого відчувається постійно. Для того, щоб заощадити кошти, необхідно провести адміністративну реформу і в судовій системі, - вважає голова територіального управління ДСА України.

«На сьогоднішній день за аналізом територіального управління в нас є ряд районних судів, в яких дуже низькі навантаження. Наприклад, у Коломацькому суді працює 1 суддя, у Печенізькому - 2. У них навантаження на суддів мінімальне, при цьому утримується штат, будівлі, які потребують ремонту. Витрачається маса коштів, яких нам так не вистачає», - підкреслив він.

У свою чергу ректор НУ «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого» Василь Тацій звернув увагу на проблему підготовки кадрів.

«Треба вирішити це питання: хто займається підготовкою суддів, їх підбором і призначенням, і найголовніше, який механізм навчання. Я переконаний, що при тому порядку, який є, суддів не можна призначати без додаткового навчання, хоча б для того, щоб відновити знання. Також дуже важливим напрямком діяльності є підготовка кадрів для судових апаратів. Дуже важливо, щоб ми, думаючи про приміщення і матеріально-технічне забезпечення, подумали і про те, хто завтра буде працювати в судовій системі», - підкреслив він.