Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відбулася спільна нарада за участю Михайла Добкіна та Руслана Кирилюка

У Харкові відбулася спільна нарада за участю Михайла Добкіна та Руслана Кирилюка

28 лютого у Харкові відбулася спільна нарада за участю голови ХОДА Михайла Добкіна та голови Державної судової адміністрації України Руслана Кирилюка. Також у нараді взяли участь Харківський міський голова Геннадій Кернес, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, секретар Харківської міської ради Олександр Новак, начальник територіального управління Державної судової адміністрації України Володимир Остапенко, ректор НУ «Національна юридична академія ім. Я.Мудрого» Василь Тацій, начальники профільних управлінь ХОДА та міської ради, а також голови судів Харкова і області.

У ході наради обговорювалися найбільш проблемні питання в роботі судів регіону. Зокрема, мова йшла про кадрову проблему, ремонт будівель судів, фінансування судових установ.

Як відзначив в ході наради Михайло Добкін, Харківська обласна державна адміністрація завжди готова підтримувати суддів у вирішенні організаційних і фінансових проблем.

«На даний момент обласна державна адміністрація підготувала проект обласної програми «Забезпечення судово-правової реформи та діяльності суддів Харківської області на 2011-2013 роки», яка буде внесена на розгляд чергової сесії Харківської обласної ради. У 2011 році проектом програми передбачено виділити на вирішення питань забезпечення судів приміщеннями понад 21 мільйона гривень», - повідомив голова області.

У свою чергу Руслан Кирилюк підкреслив, що в Харківській області дуже ефективно налагоджено співпрацю між усіма гілками влади, включаючи судову.

«Харківська область одна з кращих. Зокрема, якщо взяти автоматизацію судів, яка зараз проходить по всій України, то Харківська область у числі перших. Всі суди, наскільки мені відомо, забезпечені серверним обладнанням, є навчальний клас, і автоматичний розподіл далеко не у всіх областях йде так само добре, як на Харківщині. Немає таких питань, за якими б у нас були принципові розбіжності, у нас єдина мета. Ми повинні діяти спільно, і таким чином ми зможемо вирішити будь-які питання», - підкреслив він.