Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У квітні 2011 року в Маріїнському театрі відбудеться російська прем'єра ораторії Володимира Дашкевича «Великий солдатський реквієм»

У квітні 2011 року в Маріїнському театрі відбудеться російська прем'єра ораторії Володимира Дашкевича «Великий солдатський реквієм»

Сьогодні до Харкова прибув композитор, Лауреат Державної премії СРСР, член журі Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» Володимир Дашкевич. «У мене завжди підвищується настрій, коли я приїжджаю до Харкова, - зазначив композитор. - Я сподіваюся, що прем'єра «Солдатського реквієму» напередодні Дня захисника Вітчизни відбудеться з успіхом, і харківський глядач залишиться задоволений побаченим і почутим. Це наш подарунок харків'янам у наше спільне свято». 

Володимир Дашкевич підкреслив, що його твір не повинен асоціюватися з похмурим словом «реквієм». «Я хочу, щоб глядач сприймав твір оптимістично, пов'язуючи його з фінальним рефреном, в якому говориться, що ми повинні полюбити ближнього свого», - акцентував композитор. 

За словами Володимира Сергійовича, таку назву твір отримав завдяки бажанню автора присвятити реквієм рядовому солдатові, який віддав своє життя за Вітчизну, за свій народ. 

Також композитор повідомив, що в квітні 2011 року відбудеться російська прем'єра «Солдатського реквієму», яка буде представлена публіці в Маріїнському театрі за участю симфонічного оркестру Маріїнського театру та ансамблю Дмитра Покровського. 

Нагадаємо, що українська прем'єра ораторії «Великий солдатський реквієм» відбудеться 20 лютого 2011 року в 18.00 в Харківському національному академічному театрі опери та балету ім. Н.В. Лисенко.
 

Теги