Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Євген Савін зустрівся з Генеральним секретарем Міжнародного черлідингового союзу Карлом Олсоном

Євген Савін зустрівся з Генеральним секретарем Міжнародного черлідингового союзу  Карлом Олсоном

18 лютого заступник голови ХОДА Євген Савін зустрівся з Генеральним секретарем Міжнародного черлідингового союзу  Карлом Олсоном. Також у зустрічі взяли участь начальник ГУ у справах сім'ї, молоді та спорту Дмитро Перепелиця, заступник Генерального секретаря Міжнародного черлідингового союзу  Майкл Купер, Президент Всеукраїнської федерації черлідингу Юрій Крикун, Генеральний секретар Всеукраїнської федерації черлідингу Ганна Андрієнко, Голова Технічного комітету Всеукраїнської федерації черлідингу Андрій Боляк.

У ході зустрічі сторони обговорили перспективи проведення в Харкові Чемпіонату Європи з черлідингу в 2012 або 2013 році, а також подробиці Чемпіонату України з черлідингу 2011 року, який відбудеться в Харкові 19 - 20 лютого.

Як зазначив Євген Савін, черлідінг - це прекрасна можливість підвищити інтерес молодого покоління до спорту та здорового способу життя.

«У обласної адміністрації як у представника держави в регіоні два завдання - це розвиток спорту вищих досягнень і, що не менш важливо, масовий спорт. Діти зараз проводять занадто багато часу перед комп'ютерами, в приміщеннях, і нам потрібно показати їм переваги спорту, а черлідинг має елемент шоу, який приваблює молодь. Ми будемо приділяти більше уваги розвитку цього виду спорту в Харкові для вирішення актуального завдання залучення дітей та молоді до здорового, спортивного способу життя», - підкреслив він.

Також заступник керівника області зазначив, що насичене спортивними заходами життя перетворює Харків в спортивну столицю, і висловив упевненість, що до 2012 року регіон буде готовий прийняти Чемпіонат світу з черлідингу.

У свою чергу Карл Олсон зазначив, що вважає Харків красивим і розвиненим містом.

«Харків - це прекрасне місто, все, що ми тут бачили - це дуже красиво. Ми очікуємо, що Чемпіонат України з черлідингу стане захоплюючим видовищем», - сказав він.

У ході зустрічі чторони обмінялися памятними подарунками. Так, Євген Савін презентував гостям книгу про Харків, а пан Олсон подарував заступнику голови області золоту медаль Чемпіонату світу з черлідингу.