Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Кожна цивілізована людина повинна вміти надати першу медичну допомогу. Ігор Шурма

Кожна цивілізована людина повинна вміти надати першу медичну допомогу. Ігор Шурма

«Кожна цивілізована людина повинна вміти надати першу медичну допомогу. Відкриття цього учбово-тренувального центру – це перший крок до системного навчання не медиків наданню першої медичної допомоги. За кордоном надання медичних послуг не медиками вже давно є нормою. В Україні, на превеликий жаль, інститут парамедиків сьогодні є недосконалим, але ми не хочемо очікувати поки це питання буде вирішене на рівні Міністерстві охорони здоров’я і робимо кроки наперед», - зазначив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма під час церемонії відкриття учбово-тренувального відділу з підготовки медичних та немедичних фахівців для надання екстреної медичної допомоги Обласної клінічної лікарні.

За словами заступника голови ХОДА, система навчання складається з 3 рівнів. У максимальній програмі передбачається навчання наданню медичної допомоги у 66 випадках. Це найрізноманітніші травми та непередбачувані ситуації: переломи, опіки, зупинка серця та ін.

Планується, що навчання будуть проходити міліціонери, рятувальники, пожежники, водії міського транспорту, працівники житлово-комунальних служб та ін. Крім того, ХОДА спільно с Обласним товариством Червоного Хреста планує організувати навчання наданню першої медичної допомоги дітей в школах. Загалом, навчання можуть пройти всі бажаючі, і воно для всіх буде безоплатним.

«Будь-коли та будь з ким може статися нещасний випадок чи комусь може стати зле, тому кожен з нас повинен мати елементарні навички з надання першої медичної допомоги», - підкреслив Ігор Шурма.

Він також зазначив, що «Обласна клінічна лікарня – Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» визначена одним з базових закладів медичного забезпечення учасників та гостей чемпіонату з футболу «Євро-2012». На базі обласної клінічної лікарні розбудовується єдина системи надання екстреної медичної допомоги та служби медицини катастроф в Харківській області. Відкриття учбово-тренувального відділу – це один з етапів реалізації цього стратегічного плану.

Теги