Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Обласній клінічній лікарні створений учбово-тренувальний відділ з підготовки медичних та немедичних фахівців для надання екстреної медичної допомоги

В Обласній клінічній лікарні створений учбово-тренувальний відділ з підготовки медичних та немедичних фахівців для надання екстреної медичної допомоги

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін та заступник голови ХОДА Ігор Шурма взяли участь у відкритті учбово-тренувального відділу з підготовки медичних та немедичних фахівців для надання екстреної медичної допомоги з метою їх залучення до надання першої невідкладної медичної допомоги у будь-яких випадках надзвичайних ситуацій.

В учбово-тренувальному відділі буде проводитись навчання та відпрацювання практичних навичок при наданні екстрених видів невідкладної медичної допомоги як для медичних працівників, так і для представників інших професій, насамперед – працівників органів внутрішніх справ, служби цивільного захисту та надзвичайних ситуацій, працівників транспорту та інших, професійні обов’язки яких пов’язані з необхідністю надання першої медичної допомоги в екстремальних ситуаціях.

В ході підготовчих робіт проведено ремонт приміщення учбово-тренувального відділу, придбані меблі, мультімедійне обладнання (на суму більше 70 тис. грн.). Підготовлені досвідчені фахівці для проведення учбового процесу за затвердженими спільно МОЗ, МНС, МВС, Мінтрансу програмами трьох рівнів (8, 12, 36 годин). Введене в експлуатацію устаткування для моделювання невідкладних станів (на суму 220 тис. грн.), яке дозволяє моделювати та відпрацьовувати практичні навички надання першої медичної допомоги при будь яких невідкладних станах та надзвичайних ситуаціях (у тому числі, серцево-легенева реанімація, техніка зупинки кровотечі, методи вивільнення дихальних шляхів та забезпечення дихання постраждалого, методи транспортної іммобілізації та багато іншого).

Відкриття підготовчого центру не лише забезпечить подальший розвиток служби медицини катастроф на регіональному рівні, але і вирішить завдання підготовки особового складу медичних та немедичних підрозділів, які будуть задіяні при забезпеченні футбольних матчів під час проведення чемпіонату з футболу 2012 року на території приймаючого міста, на автодорогах державного значення та на пунктах перетину державного кордону України.