Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Обласній клінічній лікарні відкрите оновлене централізоване стерилізаційне відділення

В Обласній клінічній лікарні відкрите оновлене централізоване стерилізаційне відділення

Сьогодні в КЗОЗ «Обласна клінічна лікарня – Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» відбулася урочиста церемонія відкриття централізованого стерилізаційного відділення. Участь у заході взяли голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін та заступник голови ХОДА Ігор Шурма.

Для здійснення капітального ремонту централізованого стерилізаційного відділення з обласного бюджету було спрямовано та повністю освоєно 530 тисяч грн.; на оновлення обладнання централізованого стерилізаційного відділення освоєно понад 380 тисяч грн., що дало змогу придбати 7 автоклавів ГК-100-3М сучасної модифікації та сухоповітряну шафу КД-400.

Крім того, протягом останніх шести місяців повністю замінено вікна, покриття стелі, стін та підлоги відділення, відремонтована уся система опалення, проведена повна заміна мереж водопостачання і каналізації, оновлена система електропостачання. Централізоване стерилізаційне відділення обладнане сучасними кліматичними системами кондиціонування повітря з приточно-витяжною вентиляцією, бактерицидними опромінювачами, що забезпечує оптимальні умови для проведення стерилізації виробів медичного призначення та перев’язувального матеріалу.

На сьогодні централізоване стерилізаційне відділення повністю відповідає санітарним та екологічним вимогам до таких приміщень.

Довідка

В лікарні щорічно проводиться понад 11 тисяч оперативних втручань, у тому числі майже 3,5 тисяч здійснюються в оперативному блоці основного дев’ятиповерхового лікувального корпусу закладу (це операції підвищеної складності та великої тривалості із використанням значної кількості витратних та перев’язувальних матеріалів, інструментарію, медичного обладнання та предметів медичного призначення тощо). Щодобова середня потреба КЗОЗ «Обласна клінічна лікарня – Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» в проведенні стерилізації складає 250–300 стерилізаційних біксів та 500–700 одиниць хірургічного інструментарію.