Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

ХОДА сприятиме вирішенню питань санаторно-курортного лікування та медичного обслуговування людей, які отримали виробничі травми чи мають профзахворювання. Ігор Шурма

ХОДА сприятиме вирішенню питань санаторно-курортного лікування та медичного обслуговування людей, які отримали виробничі травми чи мають профзахворювання. Ігор Шурма

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма 16 лютого взяв участь у нараді за підсумками роботи управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Харківський області. Як було зазначено під час наради, в області рівень виробничого травматизму та кількість професійних захворювань протягом останніх 10 років зменшилися у 2 рази.

Ігор Шурма підкреслив, що лише координація зусиль влади, територіального управління Держгірпромнагляду у Харківській області, Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань може дати додатковий імпульс зниженню рівня виробничого травматизму та професійних захворювань.

Під час засідання також було зазначено, що 104 особи, які отримали виробничі травми чи мають професійні захворювання, потребують санаторно-курортного лікування на базі санаторіїв області, оскільки їм необхідний сторонній догляд. Однак при проведенні тендерних торгів Фондом соціального страхування ці умови не були враховані, і люди не змогли пройти необхідне лікування.

Крім того, люди, які отримали травми на виробництві чи мають професійні захворювання, потребують дороговартісного і складного лікування, але враховуючи, що медицина фінансуються на 50% від потреби, у лікарнях немає коштів на це. Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань готовий заплатити за лікування, але, на жаль, не існує механізму такої оплати.

Як повідомив Ігор Шурма, Харківська облдержадміністрація взяла на себе зобов’язання сприяти у вирішенні обох проблемних питань.

Теги