Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ситуація з захворюваністю на грип та ГРВІ не дає підстав ні для тривоги, ні для самозаспокоєння. Ігор Шурма

Ситуація з захворюваністю на грип та ГРВІ не дає підстав ні для тривоги, ні для самозаспокоєння. Ігор Шурма

«Ситуація, яка склалася зараз в області з захворюваністю на грип та ГРВІ, не дає підстав ні для тривоги, ні для самозаспокоєння. Вона потребує повної концентрації уваги людей, яка полягає у своєчасному зверненні до лікарів у випадку виявлення симптомів захворювання. Концентрація уваги влади, медиків, освітян та санепідслужби полягає в координації зусиль, пов’язаних з моніторингом ситуації із захворюваністю в області», - зазначив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Він також підкреслив, що у випадку відсутності через хворобу 30% дітей у класі або у школі, необхідно координованими діями призупиняти навчальний процес незалежно від того, чи це є окремий клас, чи ціла школа. «Такі карантинні заходи сприяють локалізації та ліквідації інфекційного джерела. Крім того, дуже важливо, щоб після завершення локальних карантинів всі учні оглядалися бригадами санітарних постів. Діти з ознаками простудних та інфекційних захворювань повинні бути негайно ізольовані. Велика увага також приділяється контролю за станом здоров’я вчителів, тому що не можна допускати, щоб хворий педагог контактував з дітьми», - зазначив Ігор Шурма.

За його інформацією, станом на 16 лютого епідпоріг перевищений у Вовчанському, Зачепилівському та Шевченківському районах області. 37% захворілих – діти. У Харківській області повністю закриті на карантин 8 загальноосвітніх учбових закладів. Ще у 8 загальноосвітніх школах м.Харкова заняття призупинені в окремих класах.

Ігор Шурма також повідомив, що за минулу добу до медичних закладів Харкова та області з приводу захворювання на грип та ГРВІ звернулося 3342 особи, з них 1903 мешканця Харкова.

«Ситуація знаходиться під контролем, але потребує уваги всіх зацікавлених сторін. Постійно працює ПЛР-лабораторія, яка дозволяє виявляти збудників захворювання і своєчасно призначати адекватне лікування», - підкреслив заступник голови ХОДА.

Теги