Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Дошкільною освітою в Харківській області охоплено 61% дітей

Дошкільною освітою в Харківській області охоплено 61% дітей

У Харківській області діє 633 дошкільних навчальних заклади, які відвідують 67,9 тисяч дітей. Загалом у регіоні налічується 117,7 тисяч дітей дошкільного віку, з яких в середньому 61% охоплено дошкільною освітою. При цьому в Харкові цей показник сягає 68%, а в сільській місцевості ДНЗ відвідують лише 48% дітей відповідного віку. Середній показник охоплення дітей дошкільною освітою по Україні сягає 57%.

Про це в ході прес-конференції 16 лютого повідомив начальник ГУ освіти та науки ХОДА Роман Шаповал.

«Найкращі показники з охоплення дітей дошкільною освітою в Харківській області майже у всіх містах обласного значення, а також у Балаклійському, Близнюківському, Лозівському, Золочівському, Печенізькому районах – понад 60%. В Ізюмському районі цей показник складає 30%, у Куп’янскому – 35%, Нововодолазькому - 35%, Зачепилівському – 36%, Великобурлуцькому – 37%», - повідомив він.

Що стосовно дітей п’ятирічного віку, то, за словами Романа Шаповала, їх охоплено дошкільною освітою майже на 100%.

«Ми очікуємо, що наприкінці квітня ми забезпечимо охоплення дітей п’ятирічного віку дошкільною освітою на 100%. Зараз різними формами дошкільної освіти вони охоплені на 98,4%, середній показник по Україні – 93,5%», - зазначив начальник управління.