Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

При вступі до ВНЗ в цьому році буде враховуватися результат зовнішнього незалежного оцінювання та середній бал атестата

При вступі до ВНЗ в цьому році буде враховуватися результат зовнішнього незалежного оцінювання та середній бал атестата

Про це в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» обласного державного радіо розповів заступник голови ХОДА Вадим Ландсман. Реєстрація випускників на проходження ЗНО закінчується 28 лютого.

«До 1 липня всі іспити ЗНО будуть закінчені, перевірені, і випускники отримають на руки сертифікати з результатами оцінювання. Сертифікат разом з довідкою про середній бал атестата треба буде здавати до приймальної комісії, - підкреслив Вадим Аркадійович.

- Для абітурієнтів, які вступають до ВНЗ на основі повної середньої освіти (11 класів), закінчиться прийом документів 31 липня. У ВНЗ, де передбачається вступний іспит самого закладу (спеціальний профільний іспит), прийом документів закінчиться 22 липня, і з 23 по 31 липня будуть проводитися ці вступні іспити.

У ВНЗ, де передбачається творчий іспит, документи будуть прийматися до 17 липня. Творчі конкурси будуть тривати в декілька сесій з 10 по 31 липня.
Прийом заяв та документів про освіту для абітурієнтів, які вступають на основі базової середньої освіти (9 класів) закінчується 22 липня. І вступні іспити відбудуться з 23 по 31 липня.

Рейтинговий список абітурієнтів, які рекомендовані до зарахування, буде вивішений на спеціальному стенді в кожному ВНЗ 1 серпня. Оскільки абітурієнти здають документи в кілька ВНЗ, то після 1 серпня вони остаточно визначаться з місцем свого подальшого навчання, остаточно здадуть туди оригінали всіх своїх документів і 10 серпня будуть вивішені остаточні списки всых, хто поступив до ВНЗ».