Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Україна - це держава регіонів, які мають бути самодостатніми. Віктор Янукович

Україна - це держава регіонів, які мають бути самодостатніми. Віктор Янукович

У ході адміністративної реформи передбачається досягти децентралізації влади, що дозволить гармонізувати відносини між центром і регіонами. Як підкреслив 15 лютого в ході брифінгу за підсумками розширеного засідання регіонального комітету з економічних реформ в Харкові Президент України Віктор Янукович, всі регіони України повинні максимально використовувати свої можливості на місцевому рівні.

«Ми почали реформи, які спрямовані на те, щоб гармонізувати відносини центру і регіонів, ліквідувати дублювання функцій і зробити систему більш ефективною. У першу чергу мається на увазі ефективне використання ресурсів, які є в державі, можливість ініціативи регіонів у підготовці регіональних програм і їх в їх виконанні.

Децентралізація влади поступово буде переміщати баланс між регіонами і центром ближче до регіонів, де надаються послуги населенню, а ми говоримо, що вони мають бути якісними і сучасними, де робиться фактично вся економіка. Це цілком буде відповідати тій тезі, що Україна - це держава регіонів, які мають бути самодостатніми і повинні використовувати всі можливості, які дала нам природа», - підкреслив Віктор Янукович.