Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківському регіоні створюється мережа наукових та технологічних парків

У Харківському регіоні створюється мережа наукових та технологічних парків

Ряд економічних проектів Харківського регіону спрямовано на створення мережі наукових і технопарків, що дозволяють активізувати і комерціалізувати науково-технічні розробки наших промислових підприємств, наукових центрів та вузів. Про це сьогодні в ході розширеного засідання регіонального комітету з економічних реформ заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.  

«Створення наукового парку «ФЕД» дозволить реалізувати потужний науково-виробничий потенціал підприємств та організацій літакобудування Харківської області, - підкреслив Михайло Добкін. - В активі цих підприємств уже є цілий ряд інновацій світового масштабу, які були розроблені і впроваджені протягом 2008 - 2010 років». 

За словами керівника області, наступним проектом з мережі наукових і технопарків стане технополіс «П'ятихатки», який буде утворений на території понад 200 га з населенням близько 18 тис. осіб, на базі Національного наукового центру «Харківський фізико-технічний інститут» НАН України.

«П'ятихатки мають відповідну інженерну та соціальну інфраструктуру, що дозволить мінімізувати фінансові та часові витрати на реалізацію проекту. На території П'ятихаток є вільні земельні ділянки для будівництва нових лабораторних та офісних будівель», - зазначив Михайло Добкін. 

Також керівник області нагадав про третій проект, що знаходиться на стадії реалізації. «Це створення українсько-російського технопарку «Слобожанщина». Проект спрямований на створення спільної платформи для об'єднання нашого потенціалу з інноваційною інфраструктурою Бєлгородської області», - зазначив голова ХОДА. 

Він зазначив, що у рамках реалізації проекту Українсько-російського технопарку «Слобожанщина» та Технополісу «П'ятихатки» на протязі 8 років планується залучити 2,5 млрд. грн. приватних інвестицій і 500 млн. грн. у вигляді преференцій.