Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На реалізацію проекту IT-парку «Інтелектроніка» планується залучити близько 700 млн. грн. приватних інвестицій

На реалізацію проекту IT-парку «Інтелектроніка» планується залучити близько 700 млн. грн. приватних інвестицій

Як зазначив у ході розширеного засідання регіонального комітету з економічних реформ голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, у Харківській області триває процес розробки проекту ІТ-парку «Інтелектроніка».  

«Відомо, що Україна займає 5 місце в світі по виробництву програмного забезпечення, а Харків - перше місце в Україні, - підкреслив Михайло Добкін.

- Сьогодні є конкретні пропозиції від цілого ряду компаній, що займаються розробкою програмного забезпечення,створенням мікроелектронної техніки і наданням послуг у сфері інформаційно-комунікаційних технологій зі створення в Харкові необхідної інфраструктури для розвитку інноваційної високоприбуткової IT-індустрії».

За його словами, створення ІТ-парку «Інтелектроніка» планується шляхом передачі в комунальну власність частки майнового комплексу неефективно працюючих державних підприємств. На території комплексу планується зведення дата-центру високого рівня відмовостійкості з високошвидкісним підключенням до магістральних каналів зв'язку, інженерно-технічного комплексу гарантованого безперебійного енергопостачання,а також модульного офісного центру для розміщення розробників програмного забезпечення і мікропроцесорних систем.

Також керівник області повідомив, що протягом терміну реалізації проекту IT-парку «Інтелектроніка» планується залучити не менше 700 млн. грн. приватних інвестицій, що дозволить створити понад 500 нових робочих місць із середньою зарплатою на рівні 8 тис. грн на місяць.