Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

При створенні в Харківській області сучасного сміттєпереробного заводу планується використовувати досвід Анкари

При створенні в Харківській області сучасного сміттєпереробного заводу планується використовувати досвід Анкари

Як повідомив в ході в ході розширеного засідання регіонального Комітету з економічних реформ голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, у рамках Національного проекту «Чисте місто» в Харківській області планується побудувати сучасний сміттєпереробний завод. «Переробка та утилізація твердих побутових відходів - це актуальне питання для такого мегаполісу, як Харків. В обласному центрі щорічно виробляється більше 500 тисяч тонн ТПВ, і з кожним роком цей обсяг збільшується майже на 10%», - підкреслив Михайло Добкін.

За його словами, є різні закордонні технології з утилізації та переробки ТПВ, починаючи від спалювання сміття і закінчуючи його переробкою в дизельне паливо.

«Тут немає уніфікованого підходу, і в кожному конкретному регіоні рішення може бути своє. Ми глибоко опрацювали питання і прийшли до висновку, що для Харківської області оптимальна технологія переробки сміття, за винятком вторинної сировини, в газ і електроенергію. Враховуючи, що одна з ТЕЦ знаходиться в комунальній власності міста, саме такий підхід дозволить використовувати отримані енергоресурси для потреб територіальної громади без істотного підняття тарифу. Така технологія реальна, апробована часом і успішно працює в столиці Туреччини - Анкарі, яка висловила готовність поділитися з нами цією унікальною технологією», - зазначив голова ХОДА.

Михайло Добкін також висловив вдячність Агентству з управління нацпроектів і особисто Владиславу Каськіву, який пішов Харківській області назустріч і зі свого боку робить все, щоб ця технологія знайшла своє втілення і працювала на благо Харкова і області.